Wednesday, December 23, 2015

Rebul Eau de Cologne



"Parfem je, između ostalog, najnosiviji oblik inteligencije." Luca Turin

Ovih dana zakoračila sam opet u leto, sunce, osveženje, ali i u orijentalne mirise.
Pomoću Leco kompanije, ponosno vam predstavljam Rebul Eau De Cologne kolonjske vode za žene (verovali ili ne).
                     
                              



Kolonjska voda je proizvod koji je jači od dezodoransa, a blaži od toaletnih voda ili parfema.
Italijan koji je živeo u Nemačkoj, napravio je prvu kolonjsku vodu pod nazivom "Aqua admirabilis" ili "čudesna voda". Njen glavni sastojak je bio esencija bergamota. Pošto je naziv proizveden u Kölnu (koji se na francuskom naziva Cologne) Francuzi su ga vremenom prozvali ''eau de Cologne''  što u prevodu znači "voda iz Colognea (Kölna)".



Rebul je pre svega farmaceutska kompanija osnovana je 1895. godine u Turskoj. Pored ovih mirisnih nota, ima još sedam drugih.

Ja sam osoba koja neveorvatno voli parfeme, a predpostavljam da ima još takvih. I uvek kažem da je parfem ogledalo ličnosti.

Od Leco kompanije dobila sam dve kolonjske vode - Rebul LIME i Rebul LAVANDA (jedan od mojih omiljenih mirisa).


Rebul LIME 



Limeta potiče od arapskog i francuskog limm (ette) i engleskog  lime (lajm). Nastala je u Južnoj Aziji, a putem Arapa se proširila na prostore Severne Afrike, Španije i Portugala. U Ameriku je došla putem Španskih i Portugalskih istraživača  u ranom delu šesnaestog veka. Glavni uzgajivači limete su Indija, Meksiko i Egipat.
Uobičajan sastojak kod osvežavajućih letnjih - citrusnih  mirisa.
Odmah sam se vratila u letnje dane! Predivan, osvežavajući citrusni miris me je podsetio na preplanulu kožu, sunce, more, plažu i osveženje! 


Ambalaža je staklena, sa raspršivačem, naizgled jednostavna, ali veoma kvalitetna (100ml)!

Oduševila me je osvežavajuća nota, pomalo hladna a opet jakog mirisa. Aromatični bergamot kao i dodatak citrusa, ovoj kolonjskoj vodi daje pravu svežinu i odličan balans.

Postojanost ove kolonjske vode je dovoljna za dnevno korišćenje. Cena kolonjske vode je oko 600-700 dinara.
Mogu se naći u bolje snabdevenim parfimerijama i apotekama.
Veoma dobar proizvod za pristupačnu cenu!


 


Rebul LAVANDA

Uz ovaj predivan citrusni miris, dobila sam i manje plastično pakovanje bez raspršivača (30ml) kolonjske vode Rebul LAVANDA.

Visoko na osunčanim poljima i brdima jugoistočne Francuske raste ova predivna biljka - lavanda. Svojim jakim i opojnim mirisom ispunjava polja od jula do septembra. Prava lavanda raste u Mediteranskom područiju. U dobu stare Grčke i Rima dodavana je u vodu za kupanje.
I danas se preporučuje kao dodatak u kadi, kada neko pati od nesanice ili je pod stresom.
Lavandino ulje koristi se za masažu ili aromaterapiju (lečenje poput mirisa), i kada se upotrebljava češće kao miris, ili u ishrani, ima lekovito dejstvo.



Ovaj miris je potpuno orijentalan, i izuzetno jak. S obzirom na to da ja volim lavandu, ovo je bila ljubav na prvi njuh! Definitivno ću uzeti i veće pakovanje. Jedan mirisni eliksir za duh i telo.
Veoma sam zadovoljna i ovim mirisom, kao i njegovom postojanošću.
Cena manje kolonjske vode je oko 120 dinara.




U svojoj kolekciji Rebul ima devet mirisnih nota i to :

- Rebul  GREEN TEA
- Rebul LIME
- Rebul JASMINE
- Rebul FIG BLOSSOM
- Rebul LAVANDA
- Rebul MANDARINE
- Rebul ICE
eau de gologne for men
- Rebul AQUA - eau de gologne for men
- Rebul DARK SPICE -  eau de gologne for men
Meni se pored lavande, dopada i miris GREEN TEA. Preporučujem da za koji se god miris opredelili, nanesete na pulsne tačke, džemper, šal ili na kosi (uz naravno određenu udaljenost).

Do sledećeg čitanja, uživajte u mirisima koje koristite, jer kako kaže J.P. Guerlain - Parfem je najintenzivniji oblik sećanja.-












LECO kontakt:
FB: Leco
Instagram: leco_cosmetics
Site: Leco.rs
Rebul site: Rebul.com
Rebul Instagram : rebul

2 comments:

  1. Odlična objava! Volim kad saznam nešto novo i zanimljivo, kao što je pričica o nastanku pojma "kolonjska voda". E, a kako volim i citrusne note, sigurno ću, čim dođe toplije vreme da probam varijantu sa limunom, a sad, za ovo hladno vreme, dobro bi mi došla neka teža nota. Jasmin ili lavanda? Hm...

    Pozdrav! :) http://sunmoonstyle.blogspot.co.at/

    ReplyDelete