Saturday, February 13, 2016

Hedera Vita- DONKEY MILK SOAP (SAPUN SA MAGAREĆIM MLEKOM)


Pozdrav svima! Pošto je moja koža izuzetno osetljiva i pazim koje preparate koristim, odlučila sam da vam predstavim jedan proizvod koji mi u potpunosti odgovara.

U pitanju je Hedera Vita sapun sa magarećim mlekom.


Dejstvo magarećeg mleka je višestruko. Poznato je da se egipatska kraljica Kleopatra kupala u njemu, da bi očuvala lepotu svoje kože takođe je korišćeno i kao dezinfekciono sredstvo.
Danas se srećom magareće mleko vraća na velika vrata i to mnogo više u vidu kozmetičkih preparata.
Svi proizvodi generalno vraćaju vlažnost kože lica i tela, samim tim kožu čine mekšom i zategnutijom pa se smatraju prirodnim sredstvom za zatezanje kože. Takođe ovaj sapun veoma pomaže kod problema sa aknama i bubuljicama.


''Činjenica da je ovo mleko toliko slično ljudskom, veoma je značajna, jer svojim sastavom ne izaziva nikakve alergije .Magareće mleko ima revitalizujuće dejstvo na ceo organizam. Veoma je efikasno u otklanjanju problema na koži, kao i za jačanje imunosistema, za oporavak i protiv hroničnog umora. Sadrži veliku koncentarciju vitamina.''




Pakovanje je kartonsko, izuzetno zanimljivog dizajna i teksture kada se pređe prstima preko fonta (165g). 
Unutar pakovanja ima sapun i jedan papirić na kome je ispisana "legenda" o magarećem mleku.

Sapun sadrži vitamine A, B2, C i E.



''Vitamin A: bitan za obnavljanje ćelijske membrane, omogućava koži da se regeneriše, a istovremeno smanjuje efekte starenja kože. Vitamin B2: čiji nedostatak može dovesti do ozleda kože i sluzokože, tako da njegovo prisustvo u mleku kroz biološku aktivnost može znatno da poboljša otpornost.Vitamin C: ima antioksidacionu ulogu i veoma je tražen u kozmetici; usporava proces starenja i ubrzava mehanizme ozdravljenja. Vitamin E: je poznat kao esencijalni i antioksidativni jer usporava starenje kože i obezbeđuje stabilnost ćelijske strukture.''


Na poleđini pakovanja možete videti sastav (potpuno prirodan) i to :
  • Palmino ulje
  • Kokosovo ulje
  • Magareće mleko
  • Voda
  • Šea puter
  • Ulje Makadamije
  • Ricinusovo ulje
  • Bela glina
  • Natrijum hidroksid
  • Bademovo ulje
  • Ulje bosiljka
  • Masne kiseline
  • Mineralne soli

Sapun je veoma jakog mirisa, koji je izuzetno prijatan. Sam dizajn sapuna je zanimljiv, beo sa braon česticama. Ne znam zašto, miris me podseća na mentu, kokos i badem.

Sama tekstura sapuna je jako prijatna na dodir, a kada se nanese na mokro lice bude kremast (zbog šea putera).
Lako se ispira i odličan učinak ima! O ovom proizvodu samo reči hvale!




Dosta je kvalitetne izrade a i količinski je dosta veći od standardnih sapuna (traje i do mesec ipo dana sa svakodnevnim korišćenjem).
Meni uklanja crvenilo sa lica, umiruje kožu, rešava problem sa bubuljicama (jeste da mi se ne dešava često to možda samo tokom PMS-a, ali nakon 2-3 pranja nestanu), uklanja mrtve ćelije sa kože (zbog visokog sadržaja kalcijuma i fosfora), daje joj odličnu hidrataciju mekanost i prirodnu zategnutost kože.
Koža nakon njega bude izuzetno čista i što je najbolje- ne masti se.



"Mineralne soli u magarećem mleku omogućavaju koži da bude čista. Oslobađaju kožu mrtvih ćelija i tako ostavljaju prostor ćelijama koje žive na površini kože. Mleko takođe uslovljava rast ćelija, ono sadrži znatnu količinu lipida koji obezbeđuju ishranjenost kože. Esencijalne masne kiseline kao što su omega 6 pomažu koži da bolje upije vitamine, a pored toga omogućavaju koži da postane elastična i obezbeđuju prevenciju za bolesti kože."




Sapun koji koristim već nekoliko nedelja, i odlično radi svoj posao. Inače dobar je i za otklanjanje ekcema i psorijaze zbog lipida koje sadrži u sebi kao i dobro upijanje vitamina i ishranjenost kože.
Hedera Vita me je oduševila ovim proizvodom!



Ovaj proizvod je jako kvalitetan, mirišljav, dobre gramaže, odične teksture, ima potpuno umirujuće i blago sredstvo na koži, a usput i lekovito dejstvo.
Postoji veće i manje pakovanje Donkey Milk Soap-a. Ovo je pakovanje od 165g a postoji i manje.
Cena ovog sapuna je 560 dinara, a manjeg oko 290 dinara.
Cena u potpunosti opravdava kvalitet ovog proizvoda na prirodnoj bazi!



Svakako ću koristiti sapun i dalje, što bih i vama preporučila jer ovakav proizvod vredi probati!
Lice deluje sveže,čisto, mekano i zdravo- da li vam je potrebno još nešto u jednom proizvodu?




Ja bez ovog proizvoda ne mogu da zamislim svoju jutranju i noćnu rutinu.
Nadam se da ste uživale u recenziji ovog divnog proizvoda.
Do sledećeg čitanja, negujte svoje lice!



Hedera Vita kontakt :


Da li ste i vi probali Hedera Vita proizvode, kakvi su vaši utisci?
Kako vi negujete svoju kožu? Da li imate neku preporuku?


2 comments:

  1. Već duže vreme koristim samo prirodne sapune i gelove za tuširanje, mada sam do sada koristila neke druge sapune. Ovaj još nisam probala, a koristila sam neke druge sapunčiće ovog brenda i odlični su. Probaću i ovaj!

    http://sunmoonstyle.blogspot.co.at/

    ReplyDelete