Sunday, October 18, 2015

Mali znak pažnje za veliko prijateljstvo


Pozrav svim prijateljstvima!
Nedeljom obično rezimiramo utiske cele nedelje koja je iza nas, i samim tim, pravimo planove za sledeću. Prošle nedelje se meni desilo jedno veoma prijatno iznenađenje!
Naime, stigao mi je paketić, tačnije pisamce iz Mladenovca. Kada sam otvorila kovertu ugledala sam tri predivna komada nakita. Poslala mi ih je Aleksandra, devojka koja se izradom narukvica bavi oko tri godine.



U pitanju su ‘’friendship bracelents’’ tj narukvice prijateljstva  ručne izrade.
Kasnije kada sam se
čula sa njom, i rekla joj da sam oduševljena izradom i kombinacijom boja, ispričala mi je svoju priču. Da se izradom narkuvica počela baviti iz hobija, a kasnije je shvatila da može i da ih prodaje.
Radi ih tehnikom ‘’macarme’’ od pamučnog konca i sve se izrađuju ručno. Cene su izuzetno korektne, kvalitet je odličan, i uz te narukvice, izrađuje i narukvice sa metalnim detaljima (prvescima). U kompletu ide od 3 do 5 narukvica, mada ih može biti i više a i manje. Na narukvicama se sem privezaka mogu naći i pompoms, slova i još mnogo sitnih detalja koji su upečatljivi a lepi.
Uživala sam pisajući ovaj post, i razgovarati sa devojkom koja je izuzetno prijatna, druželjubiva, komunikativna, kreativna, a pre svega – osoba koja u svako prijateljstvo unese mali znak pažnje i sreće!

Želim Vam što više kvalitetnih prijatelja, i kreativnih ideja za iste!
 


Hello everyone! 
 Sundays are usually reserved for the week highlights, and to make plans for next week. Last week I was pleasantly  surprised. I got a package from Mladenovac (city). In package were three beautiful pieces of jewelry. Alexandra, girl who's been creating jewelry for three years, sent them to me as a gift! They're called ''friendship bracelets'' and they're handmade.  When I got in contact with her, and told her how fascinated I was with the colors, she told me her life-story. She told me everything started as a hobby, and laters she figured out she could sell them. 

Alex is using ''macarme'' technique. She is making them from cotton threads. Prices are quite economic, top quality, and she's also making keychains. If you order it you get 3 to 5 bracelets, but you can always order more, or even less. On bracelets you can find many details that are really beautiful and nice to see.   I was enjoying writing this post, and having conversation with a very creative, smart, communicative and above all interesting person.   

I want you to have true friends, because they make our life the way it is. Beautiful and enjoyable. 











1 comment:

  1. Jao Anka, pa ovo je bas divno! :) I pokloncici, i znak paznje i naravno, samo prijateljstvo.

    U to ime, pridodacu koji tekst o prijateljima...

    - DA LI MUSKO-ZENSKA PRIJATELJSTVA ZAISTA POSTOJE?

    - 10 SAVETA ZA PRONALAZENJE NOVOG PRIJATELJA

    - NAJBOLJI CITATI O PRIJATELJSTVU

    Sve najbolje! ^.^

    ReplyDelete